moja-pensja.pl
Negocjujesz podwyżkę?
Sprawdź od czego zależy Twoje wynagorodzenie!
Twoja pensja
kalkulatory płac
stanowiska
miasta i regiony
oferta dla firm

Moje konto

Szukaj stanowiska

wpisz nazwę stanowiska
  • partner
  • partner

Promocja 45% zniżki

Pełny raport o zarobkach na stanowisku inżynier technologii żywności za jedyne 6 PLN

Sprawdź ile zarabia

Abonament

Pełne raporty płacowe dla ponad 1200 stanowisk!
40 raportów branżowych!

Kalkulator brutto/netto

podaj kwotę brutto

English version

Average Food Technology Engineer job salary

Ile zarabia inżynier technologii żywności?

Loading
stanowisko z grupy: produkcja (specjaliści, inżynierowie)
poziom stanowiska: specjalista
wymagane wykształcenie: średnie lub wyższe
znajomość języka obcego: dobra

Zarobki brutto/netto na stanowisku inżynier technologii żywności

W Polsce inżynier technologii żywności zarabia 2500 PLN brutto. Po odliczeniu składek na ZUS, NFZ i podatku daje to pensję netto w wysokości 1808.1 PLN.

zarobki netto  
  1808.1 PLN
zarobki brutto  
  2500.00 PLN
wynagrodzenie brutto 2500.00
składka ub. emerytalnego 244
składka ub. rentowego 37.5
składka ub. chorobowego 61.25
składka ubezpieczenia zdrowotnego 194.15
zaliczka na podatek dochodowy 155.00
suma potrąceń 691.9
wynagrodzenie netto: 1808.1
Pracujesz jako inżynier technologii żywności? Powiedź ile zarabiasz! Podaj pensję brutto

Zobacz nasz najnowszy raport branżowy

Dowiedz się ile zarabia dyrektor, kierownik, specjalista oraz pracownik szeregowy zatrudniony w Twojej branży. Zobacz raport o wynagrodzeniach w branży produkcja (specjaliści, inżynierowie)

Ile zarabiają inżynierowie technologii żywności ?

Rynkowe zarobki na stanowisku inżynier technologii żywności zawierąją się w przedziale od 2200 PLN do 2900 PLN. Oznacza to, że co drugi inżynier technologii żywności w Polsce otrzymuje pensję pomiędzy 2200 PLN a 2900 PLN. 10 procent przedstawicieli tego zawodu otrzymuje wynagrodzenie w wysokości mniejszej niż 1500 PLN. Natomiast najwyższe płace na jakie mogą liczyć inżynierowie technologii żywności to zarobki rzędu 3500 PLN. Powyżej tej kwoty zarabia 10% pracowników zatrudnionych na tym stanowisku. Dowiedź się więcej o wynagrodzeniach z pełnego raportu.
 
1500
2200
2500
2900
3500
rozkład zarobków

Wynagrodzenie na stanowisku inżynier technologii żywności stanowi 69% przeciętnego wynagrodzenia w Polsce.
Nie zgadzasz się z danymi zaprezentowanymi w naszym serwisie?
Powiedz nam ile tak naprawdę się zarabia na stanowisku inżynier technologii żywności?

Wyraź swoją opinię na temat zarobków na prezentowanym stanowisku

Waszym zdaniem:

To jest bzdura co Państwo tu wypisują. Takie zarobki ma zwykły operator lub słabo wykwalifikowany pracownik. Zarobki takie sa na papierku. natomiast w realu jeżeli ktoś się zgodzi to normalne podstawowe netto wynagrodzenie bez doświadczenia Technologa żywności 3800-4200PLN. Człowiek ze stażem w 2 segmentach dostaje na rekę pod stołem 5500-9500 w zależności od branży.
lolek - 2013-02-20

Ogólna charakterystyka stanowiska pracy inżynier technologii żywności

Inżynier technologii żywności prowadzi badania, opracowuje technologie, doradza i kieruje przemysłowymi procesami przetwarzania i utrwalania: surowców roślinnych (zboża, surowce oleiste, owoce, warzywa, ziemniaki, buraki cukrowe, tytoń) i surowców pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, mleko, jaja).

Zadania i obowiązki na stanowisku pracy inżynier technologii żywności

- prowadzenie badań i doradzanie w zakresie nowoczesnych technik i technologii, podnoszenia jakości produktów żywnościowych (wartości odżywczej, smakowej, zdrowotności, trwałości i atrakcyjności) oraz opracowywania nowych asortymentów produktów,
- prowadzenie badań oraz doradzanie w zakresie przydatności technologicznej określonych surowców, dodatków do żywności, materiałów pomocniczych i opakowań,
- opracowywanie instrukcji technologicznych, receptur, , normatywów zużycia surowców i materiałów oraz instrukcji bezpiecznej obsługi maszyn i urządzeń,
- uczestniczenie w opracowywaniu norm jakościowych dla produktów oraz ustanawianie standardów kontroli,
- organizowanie i nadzorowanie właściwego przebiegu procesów technologicznych oraz właściwej i bezpiecznej eksploatacji urządzeń,
- ustalanie przyczyn występowania nieprawidłowości i zakłóceń produkcji oraz podejmowanie działań w celu ich likwidacji,
- opracowywanie założeń techniczno-technologicznych do budowy nowych zakładów przemysłu spożywczego albo rozbudowy czy modernizacji zakładów istniejących,
- utrzymywanie kontaktów zawodowych z innymi odpowiednimi specjalistami oraz placówkami naukowo-badawczymi, a także studiowanie literatury fachowej celem rozwiązywania zaistniałych problemów oraz wdrażania postępu,
- opracowywanie naukowych referatów i raportów,
- określanie zadań bezpośrednio podległym pracownikom, organizowanie i nadzorowanie ich realizacji.
źródło danych | reklama | polityka prywatnosci | regulamin | kontakt: info@moja-pensja.pl
Powiedz ile zarabiasz!
Odbierz analizę płac »
1200 stanowisk
40 branż
Kup pełny dostęp!