moja-pensja.pl
Negocjujesz podwyżkę?
Sprawdź od czego zależy Twoje wynagorodzenie!
Twoja pensja
kalkulatory płac
stanowiska
miasta i regiony
oferta dla firm

Moje konto

Szukaj stanowiska

wpisz nazwę stanowiska
  • partner
  • partner

Promocja 45% zniżki

Pełny raport o zarobkach na stanowisku przetwórca owoców i warzyw za jedyne 6 PLN

Sprawdź ile zarabia

Abonament

Pełne raporty płacowe dla ponad 1200 stanowisk!
40 raportów branżowych!

Kalkulator brutto/netto

podaj kwotę brutto

English version

Ile zarabia przetwórca owoców i warzyw?

Loading
stanowisko z grupy: produkcja (pracownicy fizyczni)
poziom stanowiska: pracownik szeregowy
wymagane wykształcenie: zawodowe lub średnie
znajomość języka obcego: niewymagana

Zarobki brutto/netto na stanowisku przetwórca owoców i warzyw

W Polsce przetwórca owoców i warzyw zarabia 2000 PLN brutto. Po odliczeniu składek na ZUS, NFZ i podatku daje to pensję netto w wysokości 1459.48 PLN.

zarobki netto  
  1459.48 PLN
zarobki brutto  
  2000.00 PLN
wynagrodzenie brutto 2000.00
składka ub. emerytalnego 195.2
składka ub. rentowego 30
składka ub. chorobowego 49
składka ubezpieczenia zdrowotnego 155.32
zaliczka na podatek dochodowy 111.00
suma potrąceń 540.52
wynagrodzenie netto: 1459.48
Pracujesz jako przetwórca owoców i warzyw? Powiedź ile zarabiasz! Podaj pensję brutto

Zobacz nasz najnowszy raport branżowy

Dowiedz się ile zarabia dyrektor, kierownik, specjalista oraz pracownik szeregowy zatrudniony w Twojej branży. Zobacz raport o wynagrodzeniach w branży produkcja (pracownicy fizyczni)

Ile zarabiają przetwórcy owoców i warzyw ?

Rynkowe zarobki na stanowisku przetwórca owoców i warzyw zawierąją się w przedziale od 1700 PLN do 2200 PLN. Oznacza to, że co drugi przetwórca owoców i warzyw w Polsce otrzymuje pensję pomiędzy 1700 PLN a 2200 PLN. 10 procent przedstawicieli tego zawodu otrzymuje wynagrodzenie w wysokości mniejszej niż 1600 PLN. Natomiast najwyższe płace na jakie mogą liczyć przetwórcy owoców i warzyw to zarobki rzędu 2400 PLN. Powyżej tej kwoty zarabia 10% pracowników zatrudnionych na tym stanowisku. Dowiedź się więcej o wynagrodzeniach z pełnego raportu.
 
1600
1700
2000
2200
2400
rozkład zarobków

Wynagrodzenie na stanowisku przetwórca owoców i warzyw stanowi 55% przeciętnego wynagrodzenia w Polsce.
Nie zgadzasz się z danymi zaprezentowanymi w naszym serwisie?
Powiedz nam ile tak naprawdę się zarabia na stanowisku przetwórca owoców i warzyw?

Wyraź swoją opinię na temat zarobków na prezentowanym stanowisku

Waszym zdaniem:

ded
dddddd - 2014-06-03

Ogólna charakterystyka stanowiska pracy przetwórca owoców i warzyw

Przetwórca owoców i warzyw wykonuje prace związane z produkcją kompotów, marynat owocowych, warzywnych i grzybowych, warzyw kwaszonych, owoców, warzyw i grzybów suszonych i innych podobnych wyrobów.

Zadania i obowiązki na stanowisku pracy przetwórca owoców i warzyw

- wykonywanie wstępnych czynności technologicznych, takich jak oczyszczanie i mycie surowców, sortowanie, obieranie, usuwanie gniazd nasiennych, rozdrabnianie, blanszowanie itp., zależnie od rodzaju przerabianego surowca i asortymentu wyrobu oraz wymagań rynkowych,
- przygotowywanie przypraw stosowanych przy produkcji marynat i kwaszonek,
- gotowanie zalew kompotowych, octowych i solankowych,
- odważanie i mieszanie komponentów przy produkcji wyrobów wieloskładnikowych (np. mieszanych sałatek warzywnych, suszonych mieszanek owocowych i warzywnych),
- mycie i dezynfekowanie opakowań jednostkowych (puszek i słoików) oraz silosów fermentacyjnych i beczek do kwaszenia lub dystrybucji, ewentualne uzupełnianie powłok ochronnych w silosach,
- napełnianie słoików lub puszek przygotowanym surowcem, ewentualnie dozowanie przypraw, dozowanie odpowiedniej zalewy, zamykanie opakowań i pasteryzowanie produktów, nadzorowanie stopnia napełnienia opakowań oraz parametrów pasteryzacji,
- prowadzenie kwaszenia warzyw: załadowywanie silosów lub beczek ogórkami czy poszatkowaną kapustą, dozowanie przypraw i solanki do ogórków, dozowanie soli do kapusty i ubijanie, zakrywanie pojemników, nadzór nad przebiegiem kwaszenia i magazynowania, przygotowywanie produktów do dystrybucji (rozładowywanie pojemników fermentacyjnych, sortowanie i pakowanie kwaszonek do opakowań handlowych),
- prowadzenie procesu suszenia owoców, warzyw i grzybów: załadowywanie suszarni przygotowanym surowcem, nadzorowanie parametrów suszenia, przygotowywanie suszu do dystrybucji (ew. mieszanie, prasowanie, pakowanie),
- przygotowywanie i sprawdzanie działania oraz obsługa stosowanych maszyn i urządzeń,
- czyszczenie i mycie stosowanych maszyn i urządzeń, przeprowadzanie bieżącej konserwacji i drobnych napraw,
- wykonywanie zadań pokrewnych,
- nadzorowanie innych pracowników.
źródło danych | reklama | polityka prywatnosci | regulamin | kontakt: info@moja-pensja.pl
Powiedz ile zarabiasz!
Odbierz analizę płac »
1200 stanowisk
40 branż
Kup pełny dostęp!