moja-pensja.pl
Negocjujesz podwyżkę?
Sprawdź od czego zależy Twoje wynagorodzenie!
Twoja pensja
kalkulatory płac
stanowiska
miasta i regiony
oferta dla firm

Moje konto

Szukaj stanowiska

wpisz nazwę stanowiska
  • partner
  • partner

Promocja 45% zniżki

Pełny raport o zarobkach na stanowisku mikrobiolog za jedyne 6 PLN

Sprawdź ile zarabia

Abonament

Pełne raporty płacowe dla ponad 1200 stanowisk!
40 raportów branżowych!

Kalkulator brutto/netto

podaj kwotę brutto

English version

Average Microbiologist job salary

Ile zarabia mikrobiolog?

Loading
stanowisko z grupy: nauka
poziom stanowiska: specjalista
wymagane wykształcenie: średnie lub wyższe
znajomość języka obcego: niewymagana

Zarobki brutto/netto na stanowisku mikrobiolog

W Polsce mikrobiolog zarabia 2200 PLN brutto. Po odliczeniu składek na ZUS, NFZ i podatku daje to pensję netto w wysokości 1599.53 PLN.

zarobki netto  
  1599.53 PLN
zarobki brutto  
  2200.00 PLN
wynagrodzenie brutto 2200.00
składka ub. emerytalnego 214.72
składka ub. rentowego 33
składka ub. chorobowego 53.9
składka ubezpieczenia zdrowotnego 170.85
zaliczka na podatek dochodowy 128.00
suma potrąceń 600.47
wynagrodzenie netto: 1599.53
Pracujesz jako mikrobiolog? Powiedź ile zarabiasz! Podaj pensję brutto

Zobacz nasz najnowszy raport branżowy

Dowiedz się ile zarabia dyrektor, kierownik, specjalista oraz pracownik szeregowy zatrudniony w Twojej branży. Zobacz raport o wynagrodzeniach w branży nauka

Ile zarabiają mikrobiolodzy ?

Rynkowe zarobki na stanowisku mikrobiolog zawierąją się w przedziale od 1800 PLN do 3500 PLN. Oznacza to, że co drugi mikrobiolog w Polsce otrzymuje pensję pomiędzy 1800 PLN a 3500 PLN. 10 procent przedstawicieli tego zawodu otrzymuje wynagrodzenie w wysokości mniejszej niż 1700 PLN. Natomiast najwyższe płace na jakie mogą liczyć mikrobiolodzy to zarobki rzędu 3800 PLN. Powyżej tej kwoty zarabia 10% pracowników zatrudnionych na tym stanowisku. Dowiedź się więcej o wynagrodzeniach z pełnego raportu.
 
1700
1800
2200
3500
3800
rozkład zarobków

Wynagrodzenie na stanowisku mikrobiolog stanowi 61% przeciętnego wynagrodzenia w Polsce.
Nie zgadzasz się z danymi zaprezentowanymi w naszym serwisie?
Powiedz nam ile tak naprawdę się zarabia na stanowisku mikrobiolog?

Wyraź swoją opinię na temat zarobków na prezentowanym stanowisku

Waszym zdaniem:

Ludzie, naprawde jest tak zle? Studiuje mikrobiologie w USA i chociaz nie planuje na razie powrotu do kraju, to zastanawialam sie jakby to bylo i jakie kokosy bym tam zarabiala :D
buzka - 2013-07-04

jestem mgr chemii i w laboratorium mikrobiolog. zaproponowali mi 2500 brutto zobaczymy czy się nie wycofają bo zamierzam podpisać tę umowę :)
długo szukający pracy - 2013-02-18

Uważam, że osoby po analityce medycznej nie powinny autoryzować wyników badań mikrobiologicznych, bo na Mikrobiologii znają się słabo. Dlatego absolwenci kierunku Mikrobiologia powinny nadzorować Analityków, którzy niestety nie mają pojęcia zwłaszcza w diagnostyce metodami biologi molekularnej.
mikrobiologia - 2012-10-27

Ja zarabiam 1032 netto jako mikrobiolog. Skąd te dane??? Chciałabym tyle zarabiać
lidka - 2012-01-19

penie masz podyplomówkę z analityki, czyli jesteś taki niby anality pozdr
jola - 2011-11-15

Ja zarabiam jako mikrobiolog 2400zł brutto, Uważam że to niewiele, mam 3-letnie dośwaidczenie w zawodzie i postanowilam poszukać pracy lepiej płatnej.
Agata - 2011-09-18

Jako mikrobiolog (starszy referent inż.-tech. na Akademii Medycznej)zarabiam 1765zł brutto, co daje netto 1296zł. Mam skończone 2 kierunki studiów (biologia-specj. mikrobiologia, analityka medyczna-tytuł diagnosty lab.). Tak docenia się pracowników naukow
Michał - 2011-09-15

Ogólna charakterystyka stanowiska pracy mikrobiolog

Mikrobiolog zajmuje się poznawaniem, obserwacją, hodowlą i badaniem drobnoustrojów (bakterii i wirusów) i ich budową, rozwojem, czynnościami życiowymi i rolą w przyrodzie, bada środowisko ich występowania, jak: gleba, produkty spożywcze, tkanki ludzi, zwierząt i roślin, krew, kał, mocz, oraz wrażliwość żywych szczepów bakterii z hodowli na stężenia środków chemicznych (płyny i proszki dezynfekcyjne), fizycznych (temperatura, suche gorące powietrze, proces gotowania) i leków, prowadzi eksperymenty laboratoryjne i terenowe, doskonali lub opracowuje koncepcje, teorie, metody oraz sposoby wykorzystania wiedzy mikrobiologicznej w medycynie, weterynarii, środowisku (woda, powietrze, żywność), przemyśle, rolnictwie.

Zadania i obowiązki na stanowisku pracy mikrobiolog

- studiowanie i prowadzenie prac badawczych i eksperymentalnych dotyczących: struktury budowy, przeobrażeń i czynności życiowych drobnoustrojów atakujących żywe organizmy, mikroorganizmów glebowych, mikroorganizmów wykorzystywanych w różnych gałęziach przemysłu,
- prowadzenie specjalistycznych badań diagnostycznych (wirusologicznych, serologicznych) w rozpoznawaniu chorób infekcyjnych pochodzenia wirusowego (np. grypa, ospa, żółtaczka, zapalenie mózgu i opon mózgowo-rdzeniowych) celem określenia gatunku, rodzaju, typu wirusa oraz sposobu jego zwalczania,
- studiowanie i badanie systemów antygenowych (przeciwciał) wirusa,
- przygotowywanie pożywek i prowadzenie hodowli wirusów izolowanych oraz hodowli wirusów na bakteriach w celach diagnostycznych i naukowych,
- badanie dostarczanych przez zakłady służby zdrowia próbek materiału (tkanka, krew, ropa, kał, wymazy organiczne, wymazy ze sprzętu i pomieszczeń, środki spożywcze) na obecność bakterii,
- wykonywanie posiewów bakteryjnych z dostarczonych prób materiału badawczego,
- klasyfikowanie bakterii posiewów (grupa, gatunek, typ),
- prowadzenie hodowli izolowanych szczepów bakterii z prób materiału badawczego,
- badanie wrażliwości bakterii chorobotwórczych na określone stężenia środków fizycznych (temperatura, wilgotność powietrza, proces gotowania), chemicznych (płyny i proszki dezynfekcyjne) i leków,
- badanie mikroorganizmów glebowych w różnych ekosystemach w zakresie procesów glebotwórczych, procesu rozkładu materii organicznej, tworzenia przez nie określonych zespołów i współżycia z określoną roślinnością,
- badanie mikrobiologiczne cyklu produkcyjnego oraz produktu finalnego artykułów spożywczych, np. serków homogenizowanych, sałatek, kiełbas, w celu wyeliminowania zakażenia surowca drobnoustrojami chorobotwórczymi w poszczególnych fazach produkcji wyrobu spożywczego,
- badanie roli bakterii cyjanorodnych, w celu określenia produkcji cyjanku przez wybrane szczepy bakterii, ich zdolności przeżywania w glebie oraz oddziaływania na rośliny i strukturę mikroflorybadanie drobnoustrojów korzystnych dla środków żywnościowych, zapobiegających psuciu produktów przez wytwarzanie kwasów (jak w kwaśnym mleku lub kiszonkach), wzbogacających produkty w witaminy, łatwiej strawne składniki lub substancje poprawiające smak,
- prowadzenie badań z zakresu ekologii drobnoustrojów, np. oddziaływanie metali ciężkich na mikroorganizmy, ich wzrost, rozwój, wytwarzanie egzoenzymów,
- badanie drobnoustrojów, które potrzebne człowiekowi produkty wytwarzają w takiej ilości, że mogą być w sposób opłacalny produkowane na skalę przemysłową,
- opracowywanie ekspertyz dla produkcji masy samych drobnoustrojów, służących jako dodatkowa pasza białkowa lub tłuszczowa,
- współpraca z przemysłem w zakresie produkcji, której technologia wymaga procesów fermentacji, warunkowanych przez bakterie i drożdże (alkohole, kwas mlekowy i propionawy, aceton),
- opracowywanie ekspertyz dotyczących zakłócania przez drobnoustroje procesów technologicznych w przemyśle, w wyniku czego następuje uszkodzenie surowców lub produktów,
- opracowywanie ekspertyz mikrobiologicznych z wykonanych badań celem wykorzystania przez nadzór sanitarno-epidemiologiczny lub do podjęcia decyzji przez odpowiednie organy administracyjne,
- opracowywanie publikacji naukowych, referatów i metod wykorzystania wiedzy mikrobiologicznej w medycynie, weterynarii, środowisku, przemyśle, rolnictwie.
źródło danych | reklama | polityka prywatnosci | regulamin | kontakt: info@moja-pensja.pl
Powiedz ile zarabiasz!
Odbierz analizę płac »
1200 stanowisk
40 branż
Kup pełny dostęp!