moja-pensja.pl
Negocjujesz podwyżkę?
Sprawdź od czego zależy Twoje wynagorodzenie!
Twoja pensja
kalkulatory płac
stanowiska
miasta i regiony
oferta dla firm

Moje konto

Szukaj stanowiska

wpisz nazwę stanowiska
  • partner
  • partner

Promocja 45% zniżki

Pełny raport o zarobkach na stanowisku kucharz małej gastronomii za jedyne 6 PLN

Sprawdź ile zarabia

Abonament

Pełne raporty płacowe dla ponad 1200 stanowisk!
40 raportów branżowych!

Kalkulator brutto/netto

podaj kwotę brutto

English version

Average Small-Size Restaurant Cook job salary

Ile zarabia kucharz małej gastronomii?

Loading
stanowisko z grupy: hotele i restauracje
poziom stanowiska: pracownik szeregowy
wymagane wykształcenie: zawodowe lub średnie
znajomość języka obcego: niewymagana

Zarobki brutto/netto na stanowisku kucharz małej gastronomii

W Polsce kucharz małej gastronomii zarabia 1500 PLN brutto. Po odliczeniu składek na ZUS, NFZ i podatku daje to pensję netto w wysokości 1111.86 PLN.

zarobki netto  
  1111.86 PLN
zarobki brutto  
  1500.00 PLN
wynagrodzenie brutto 1500.00
składka ub. emerytalnego 146.4
składka ub. rentowego 22.5
składka ub. chorobowego 36.75
składka ubezpieczenia zdrowotnego 116.49
zaliczka na podatek dochodowy 66.00
suma potrąceń 388.14
wynagrodzenie netto: 1111.86
Pracujesz jako kucharz małej gastronomii? Powiedź ile zarabiasz! Podaj pensję brutto

Zobacz nasz najnowszy raport branżowy

Dowiedz się ile zarabia dyrektor, kierownik, specjalista oraz pracownik szeregowy zatrudniony w Twojej branży. Zobacz raport o wynagrodzeniach w branży hotele i restauracje

Ile zarabiają kucharze małej gastronomii ?

Rynkowe zarobki na stanowisku kucharz małej gastronomii zawierąją się w przedziale od 1400 PLN do 1700 PLN. Oznacza to, że co drugi kucharz małej gastronomii w Polsce otrzymuje pensję pomiędzy 1400 PLN a 1700 PLN. 10 procent przedstawicieli tego zawodu otrzymuje wynagrodzenie w wysokości mniejszej niż 1200 PLN. Natomiast najwyższe płace na jakie mogą liczyć kucharze małej gastronomii to zarobki rzędu 6000 PLN. Powyżej tej kwoty zarabia 10% pracowników zatrudnionych na tym stanowisku. Dowiedź się więcej o wynagrodzeniach z pełnego raportu.
 
1200
1400
1500
1700
6000
rozkład zarobków

Wynagrodzenie na stanowisku kucharz małej gastronomii stanowi 42% przeciętnego wynagrodzenia w Polsce.
Nie zgadzasz się z danymi zaprezentowanymi w naszym serwisie?
Powiedz nam ile tak naprawdę się zarabia na stanowisku kucharz małej gastronomii?

Wyraź swoją opinię na temat zarobków na prezentowanym stanowisku

Waszym zdaniem:

2500 zł na miesiąc to jest dobrze
KMG - 2011-11-25

Ogólna charakterystyka stanowiska pracy kucharz małej gastronomii

Kucharz małej gastronomii przygotowuje potrawy i napoje w punktach małej gastronomii stosując odpowiednie narzędzia, maszyny i urządzenia, ocenia i dobiera surowce i półprodukty, dokonuje ich oceny w oparciu o normy i receptury gastronomiczne, sporządza kalkulację potraw i napojów, oblicza ich wartość energetyczną, wydaje przygotowane potrawy dbając o ich estetyczne wykończenie.

Zadania i obowiązki na stanowisku pracy kucharz małej gastronomii

- obliczanie wartości energetycznej i odżywczej produktów spożywczych i potraw,
- dokonywanie jakościowej i organoleptycznej oceny surowców, półproduktów i gotowych potraw,
- dokonywanie oceny produktów i napojów pod względem towaroznawczym i ich przydatności kulinarnej,
- właściwe dobieranie surowców do produkcji potraw i napojów i oszczędne gospodarowanie nimi,
- przygotowywanie podstawowego asortymentu potraw i napojów z surowców i półproduktów spożywczych w oparciu o normy i receptury gastronomiczne zgodnie z odpowiednimi technikami ich sporządzania oraz w zależności od sposobu ich podawania,
- sporządzanie kalkulacji potraw i napojów,
- dokonywanie obróbki wstępnej i cieplnej surowców odpowiednimi narzędziami, maszynami i urządzeniami,
- wykończanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wykonanych potraw i napojów,
- konserwowanie maszyn i urządzeń,
- stosowanie zasad zabezpieczenia jakości zdrowotnej potraw, utrzymywanie czystości i porządku na stanowisku pracy, przestrzeganie przepisów sanitarnych, bhp, ppoż. obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego.
źródło danych | reklama | polityka prywatnosci | regulamin | kontakt: info@moja-pensja.pl
Powiedz ile zarabiasz!
Odbierz analizę płac »
1200 stanowisk
40 branż
Kup pełny dostęp!