moja-pensja.pl
Negocjujesz podwyżkę?
Sprawdź od czego zależy Twoje wynagorodzenie!
Twoja pensja
kalkulatory płac
stanowiska
miasta i regiony
oferta dla firm

Moje konto

Szukaj stanowiska

wpisz nazwę stanowiska
  • partner
  • partner

Promocja 45% zniżki

Pełny raport o zarobkach na stanowisku kucharz za jedyne 6 PLN

Sprawdź ile zarabia

Abonament

Pełne raporty płacowe dla ponad 1200 stanowisk!
40 raportów branżowych!

Kalkulator brutto/netto

podaj kwotę brutto

English version

Average Cook job salary

Ile zarabia kucharz?

Loading
stanowisko z grupy: hotele i restauracje
poziom stanowiska: pracownik szeregowy
wymagane wykształcenie: zawodowe lub średnie
znajomość języka obcego: niewymagana

Zarobki brutto/netto na stanowisku kucharz

W Polsce kucharz zarabia 1700 PLN brutto. Po odliczeniu składek na ZUS, NFZ i podatku daje to pensję netto w wysokości 1250.91 PLN.

zarobki netto  
  1250.91 PLN
zarobki brutto  
  1700.00 PLN
wynagrodzenie brutto 1700.00
składka ub. emerytalnego 165.92
składka ub. rentowego 25.5
składka ub. chorobowego 41.65
składka ubezpieczenia zdrowotnego 132.02
zaliczka na podatek dochodowy 84.00
suma potrąceń 449.09
wynagrodzenie netto: 1250.91
Pracujesz jako kucharz? Powiedź ile zarabiasz! Podaj pensję brutto

Zobacz nasz najnowszy raport branżowy

Dowiedz się ile zarabia dyrektor, kierownik, specjalista oraz pracownik szeregowy zatrudniony w Twojej branży. Zobacz raport o wynagrodzeniach w branży hotele i restauracje

Ile zarabiają kucharze ?

Rynkowe zarobki na stanowisku kucharz zawierąją się w przedziale od 1500 PLN do 3000 PLN. Oznacza to, że co drugi kucharz w Polsce otrzymuje pensję pomiędzy 1500 PLN a 3000 PLN. 10 procent przedstawicieli tego zawodu otrzymuje wynagrodzenie w wysokości mniejszej niż 1200 PLN. Natomiast najwyższe płace na jakie mogą liczyć kucharze to zarobki rzędu 3500 PLN. Powyżej tej kwoty zarabia 10% pracowników zatrudnionych na tym stanowisku. Dowiedź się więcej o wynagrodzeniach z pełnego raportu.
 
1200
1500
1700
3000
3500
rozkład zarobków

Wynagrodzenie na stanowisku kucharz stanowi 47% przeciętnego wynagrodzenia w Polsce.
Nie zgadzasz się z danymi zaprezentowanymi w naszym serwisie?
Powiedz nam ile tak naprawdę się zarabia na stanowisku kucharz?

Wyraź swoją opinię na temat zarobków na prezentowanym stanowisku

Waszym zdaniem:

Ja mam 27 lat pracowałem jako kucharz przez 2 lata i zarabiałem 2900 zł
nick - 2014-12-16

od 20 lat jestem kucharzem i zarobek moj to tylko 2200 i chetnie bym zmienił zakład pracy na lepszy
mały - 2013-07-05

kucharz z doświadczeniem, bez jakiejkolwiek szkoły gastronomicznej - mam 24 lata. ~5000 zł/miesiąc w gdańsku trzeba robić panowie i ciężko pracować, nic nie ma za darmo, komuna się skończyła, nie płaci się za byle co. Mam inżyniera z informatyki a więcej zarabiam jako kucharz
kuchti - 2012-07-12

do kitu 4lata technikum stanowiska szefa kuchni i kierownika żywienia a teraz tyle?niech sobie sami gotują a {swój smak} zostawią resztę dla fachowców
masters - 2012-05-21

Na reke ma gdzies od 1600 do 2400 wiec mediana wynosi 2000 na reke. Na umowie najnizsza krajowa a reszta w kopercie
wro - 2012-01-20

na tym stanowisku zarabiaię dużo więcej, wszyscy w tym środowisku o tym wiedzą, pisze się o umowy fikcyjne bo pracodawca nie chce płacić wysokiego zus-u i podatków, a pensje dostaje się w kopercie po cichu!!!!!!!!!
mm2000 - 2011-07-18

Ogólna charakterystyka stanowiska pracy kucharz

Kucharz sporządza różnego rodzaju potrawy, ciasta, napoje i desery z zastosowaniem narzędzi, maszyn i urządzeń w zakładach gastronomicznych i przedsiębiorstwach zajmujących się przygotowywaniem i produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych.

Zadania i obowiązki na stanowisku pracy kucharz

- obliczanie wartości odżywczej i energetycznej potraw,
- pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych,
- zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych,
- ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi,
- obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna),
- gastronomiczny rozbiór mięsa różnych zwierząt,
- wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych,
- posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń,
- wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych,
- sporządzanie potraw kuchni regionalnych, kuchni polskiej i innych narodów oraz podstawowych potraw dla różnych diet,
- przygotowywanie potraw, napojów i deserów na przyjęcia okolicznościowe,
- utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy (mycie, wyparzanie, suszenie i polerowanie naczyń oraz sprzętu kuchennego), a także porządkowanie pomieszczeń produkcyjnych po zakończeniu pracy,
- przestrzeganie przepisów bhp i ppoż. obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego,
- stosowanie zasad działań marketingowych w działalności gastronomicznej.
źródło danych | reklama | polityka prywatnosci | regulamin | kontakt: info@moja-pensja.pl
Powiedz ile zarabiasz!
Odbierz analizę płac »
1200 stanowisk
40 branż
Kup pełny dostęp!